General

“Espanya contra Catalunya”

Jaume Sobrequés i Callicó és el convidat a la propera conferència del cicle “El país que volem”.

La Casa Irla organitza conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana aquestes conferències.

L’acte tindrà lloc el dissabte 29 de març a les 19h. a la Casa Irla.

És evident que, en el procés que estem vivint a Catalunya, Espanya torna estar altra vegada en contra de Catalunya. Hi ha nombroses iniciatives del govern de l’estat en contra dels interessos del catalans, des de la llei Vert fins als reiterats incompliments pressupostaris són alguns exemples de l’ofensiva destructiva cap el procés d’independència del nostre país.

El passat mes de desembre, el Centre d’Història Contemporània de Catalunya del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans van celebrar el simposi “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)”.
Una anàlisi amb criteris històrics, des del segle XVIII fins als nostres dies de les conseqüències que ha tingut per al país l’acció política, gairebé sempre de caire repressiu, de l’Estat espanyol en relació amb Catalunya.

Jaume Sobrequés, director d’aquest simposi, ens visita a la Casa Irla i ens donarà la seva versió d’aquesta mirada històrica.