General

Pere Albó, clou l’exposició d’Alexandre Matas

Pere Albó, vice-alcalde de Sant Feliu de Guíxols, va cloure aquest divendres 21 de febrer l’exposició d’homenatge a Alexandre Matas.Albó va destacar el paper del pintor local i la seva contribució a la cultura de la ciutat. Moltes de les seves obres ja formen part de la història de Sant Feliu de Guíxols.

Es va projectar el documenal: “Alexandre Matas, un pintor de cavallet” (que podeu veure més avall) en el qual es repassa la trajectòria d’aquest excepcional pintor.

També vam poder tornar a gaudir els films animats “Preludi en Ja” i “Missió espacial” que la companyia Experimental Ninots de la qual Matas formava part. Narcís Franquesa, membre també de la companyia, ens va explicar en primera persona com treballaven en aquella època, eren els anys vuitanta, per crear i dibuixar les pel·lícules animades.

De les explicacions d’en Narcís ens va quedar pendent de veure altres films animats que ell i en Matas havien dibuixat. Potser en una altra ocasió tindrem l’oportunitat de veure-les a la Casa Irla.