General

Titot: “Ens posarem d’acord per a proclamar la independència”

Francesc Ribera, conegut com a “Titot”, va ser dissabte passat a la Casa Irla en el marc de les jornades que organitzem conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana de Guíxols. En Titot va fer la presentació del seu llibre “Història de Catalunya, al revés”, i en clau d’humor va reflexionar sobre com hauria estat la història de Catalunya si alguns dels fets històrics no s’hagueren produït o hagueren estat diferents.

Des de la seva vessant de regidor de les CUP a l’Ajuntament de Berga, en Francesc Ribera va donar la seva visió del procés que viu Catalunya, del país que entre tots hem de construir. Va afirmar amb contundència que el procés és imparable i que la independència l’assolirem perquè els catalans ja hem canviat el nostre pensament colonitzat per l’estat espanyol a un altre que vol ser lliure.

En Titot va dir que arribarà un moment en què totes les forces polítiques es posaran d’acord per proclamar la independència, però un segon més tard seguit començarem a discutir sobre el model d’aquest nou país. I les diferències seran grans, ja que no tenen el mateix pensament la seva formació d’esquerra independentista, que la dreta conservadora d’Unió Demòcràtica.

Les CUP, per exemple, apostaran per una sanitat pública de qualitat on l’avortament sigui lliure i Unió voldran limitar l’avortament o prohibir-lo fins i tot.

Però això és el que fa ric i il·lusionador aquest procés. Tenim un gran repte al davant: construir un nou país millor del que hem tingut fins ara.