General

Pilar Rahola: “la independència sortirà bé”

Pilar Rahola va presentar dissabte passat a la Casa Irla la seva darrera novel·la “El carrer de l’embut”. Un homenatge als ideals de la República i als mestres que en van ser l’estendard. Ambientada a Cadaqués i Cuba durant els anys 20 i 30, Rahola recrea des dels anys de la dictadura de Primo de Rivera i el pistolerisme pels carrers de Barcelona, fins a la proclamació de l’Estat Català per Lluís Companys a la plaça de Sant Jaume, de la bomba del liceu a l’esclat de la Guerra Civil i els Fets de maig del 1937.

Jordi Vilà, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va fer la presentació de l’acte va definir la Pilar Rahola com una dona d’acció i d’idees clares i contundents, amb gran capacitat per defensar arreu aquestes idees.

Per Rahola la independència de Catalunya és imparable i el procés de construcció nacional sortirà bé. Va afirmar: “és un miracle que després de 300 anys de genocidi contra el poble català, la seva llengua i la seva cultura, encara existeixi un poble amb un esperit col·lectiu tan gran i amb tanta força.

El mateix  dissabte, al vespre vam poder gaudir d’un espectacle d’havaneres i cançó cubana de la mà de la Neus Mar.

Ja coneguda a la Casa Irla perquè ja ha passat per aquest escenari en diverses ocasions i sempre amb un gran èxit.

Us deixem un tastet de les peces que va interpretar.