Si no pots veure bé aquest butlletí fes clic aquí
10 d'octubre 2023
Un dels objectius fundacionals del neoliberalisme va ser, paradoxalment, erosionar les lleis i agències dedicades a combatre els monopolis i oligopolis, i a assegurar la lliure competència. Això ha dut a una concentració de poder econòmic en pocs grups empresarials des de la dècada de 1980 fins als nostres dies. Un dels casos més clars és el de les noves tecnologies i el comerç electrònic, un procés de concentració que saboteja la lliure competènciaofega la innovacióprecaritza el treball i, fins i tot, amenaça la democràcia
 
Per analitzar-ho en profunditat, enguany comptarem amb la participació d’un dels principals especialistes en l'auge dels monopolis en aquest sector, l’economista belga Jan Eeckhout, que obrirà la Lliçó Inaugural Irla 2023-2024: Monopolis i competència en l’era digital
 
Acompanya’ns a l’obertura d’aquest curs acadèmic, que tindrà lloc el dijous 26 d’octubre a la tarda des de la Universitat Pompeu Fabra:
Inscriu-te a l'acte
Agenda

Curs
La llibertat republicana avui

Cada dimarts d’octubre
Barcelona


Més informació 


#ÀgoraIrla

Presentació
Premi
d’Assaig Irla 2023

19 d’octubre
Girona


Inscriu-t'hi 


#AssaigIrla

Notícies del mes
L’economia feminista,
un trencament entre patriarcat i capitalisme


Tània Verge i Olympia Arango conversen a la presentació del número 47 de la revista Eines: Economia amb ulleres liles.
La Dictadura
de Primo de Rivera, ferment de la República
i del Franquisme


Joan Esculies, Soledat Bengoechea, Pau Vinyes i Manuel Pérez Nespereira analitzen les conseqüències de la dictadura en el centenari del cop d’estat.
L’actual xarxa ferroviària de Renfe, un caos?

Una conversa entre José Rodríguez, Inés Granollers i Mònica Peinado sobre la problemàtica de la infraestructura i servei de Renfe a Catalunya i com caminar cap a una sobirania ferroviària.
El contingut especial que no et pots perdre
Parlem amb persones expertes que ens aportin la seva experiència en el camp de la mobilitat sobre qüestions clau en aquest sector: el caos de Renfe, la mobilitat des d'una perspectiva feminista, la irrupció de les tecnologies, el transport públic com a eina de garantia de drets socials, la gestió de la congestió i la contaminació a les grans ciutats o la mobilitat en zones ruralitzades.
Irla recomana 
En defensa
de la renta básica

Por qué es justa y cómo se financia
De Jordi Arcarons, Julen Bollain,
Daniel Raventós i Lluís Torrens
Tal dia com avui
12 d’octubre
Fa 115 anys va néixer el mestre i escriptor Jordi Valor i Serra
29 d’octubre
Fa 135 anys va néixer el polític i dirigent esportiu Joan Baptista Soler i Bru →
Twitter
Facebook
YouTube
telegram
Website
Per donar-te de baixa de les llistes de mailing
clica aquí

Calàbria 166 entresol, 08015 Barcelona | T 935 677 863 | [email protected]

© Fundació Josep Irla 2023

Butlletí editat per la Fundació Josep Irla, fundació inscrita al Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya, amb CIF G61304663 i domicili a 08015 Barcelona, C/ Calàbria 166, entresol.

Aquest correu electrònic s’ha enviat a totes les persones subscrites al butlletí Irla Digital.

Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de les teves dades personals enviant un correu a
[email protected]