General

El president Pere Aragonès visita la Casa Irla per la Diada

Pere Aragonès va visitar la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols l’11 de setembre i va participar en l’homenatge al president Josep Irla.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès va afirmar que “la perseverança anònima i  el compromís ciutadà”, són els valors que conformen una nació, i aquesta “és més que una bandera, és un projecte de futur, de drets i llibertats, on tothom es pugui sentir orgullós del país del qual forma part, i, per això, hem de tenir totes les eines, que vol dir la República catalana, i ho hem de fer sumant àmplies majories i posant el projecte de país al servei de tothom”.

Pere Aragonès va posar com a exemple d’aquest compromís cívic inequívoc al que fou president de la Generalitat, Josep Irla, a qui va homenatjar dipositant una ofrena floral davant la seva tomba, al cementiri municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Per al president, “Josep Irla representa la continuïtat històrica que ha tingut la Generalitat de Catalunya, que va resistir en els moments més difícils”, i és també “el republicà progressista, catalanista convençut, que sempre va treballar pels més febles de la societat”.  “El catalanisme en el seu conjunt i els valors republicans en particular són aqueta baula històrica que vol la llibertat del nostre país per posar-la al servei de la majoria, especialment dels que més pateixen les desigualtat i opressions”.

I va precisar: “una nació és sobretot futur, estar al servei de la seva gent;  la pàtria són les persones, la igualtat entre les persones, i per això volem tenir totes les eines, assolir-les democràticament, reconeguts per la comunitat internacional, i fer aquesta República catalana”. “Que l’exemple de Josep Irla ens guiï en aquets compromís”.