fbpx

Núria Cuenca
Vocal

Lloc i data de naixement
Barcelona,
15 d'abril de 1979

Formació i trajectòria personal
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Màster en Polítiques Públiques i Socials (IDEC – John Hopkins University). Va iniciar la seva trajectòria professional exercint d’advocada i posteriorment es va incorporar al Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de Catalunya com a assessora jurídica. En aquest període va col·laborar amb els ponents d’Esquerra en el procés de redacció del nou Estatut. Actualment, realitza tasques d’assessorament jurídic al departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Trajectòria cívica
Durant l’etapa d’estudiant va pertànyer al sindicat Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI). En aquest mateix període fou membre del Claustre de la UPF en representació dels estudiants (1997-1999.) Ha col·laborat amb SOS Racisme, entitat de la que ha estat membre de la seva Comissió Permanent. També ha col·laborat amb l’Associació Socio Cultural Ibn Batuta.

Trajectòria política
Va entrar a militar a Esquerra i les JERC l’any 2004. Ha estat membre de la Sectorial de Justícia d’Esquerra. El 2006 va entrar a formar part de l’Executiva del Casal de Les Corts (Barcelona) com a Secretària de Política Municipal. Com a membre de les JERC fou membre de la Comissió de Garanties. És secretària de Justícia, Seguretat i Llibertats Públiques. Consellera del Districte de Les Corts (Barcelona), des de l’octubre de 2007.